BestuursPraatje

WPK/Westlandia

BestuursPraatje van de Voorzitter WPK/Westlandia

Bestuurspraatje April 2018

Beste leden, ouders van leden en andere belangstellende,

Het zaalseizoen zit er weer op. Op het moment van schrijven moet er nog een wedstrijd gespeeld worden, Dames 3 speelt op vrijdag 13 april om 19 uur bij Dios de finale van de Jan Alma Cup. Voor de rest zijn alle teams in de zaal klaar.

Resultaten WPK/Westlandia zaalseizoen 2017-2018

Heren 1 is kampioen geworden in de hoofdklasse, wij feliciteren de heren en hun coach met dit fantastische resultaat. Het bleef tot het eind een nek aan nek race met Helius, maar deze is uiteindelijk in het voordeel van onze heren uitgevallen. Voor Jules van de Donk is dit ook een mooi afscheid, zoals in de vorige nieuwsbrief al verteld gaat Jules WPK/Westlandia verlaten en zal hij worden opgevolgd door Tim Zuyderwijk. Wij bedanken Jules nogmaals voor de afgelopen 2 seizoen en wensen hem veel succes in de toekomst.

Heren 2 is na een moeizaam seizoen als 6e geëindigd in de 1ste klasse en Heren 3 is ook net als heren 2 als 6e geëindigd.

Dan de dames:

Dames 1 heeft zich na een slechte start van het seizoen, keurig weten te handhaven in de 2e divisie. En zijn uiteindelijk als 8ste geëindigd, na de laatste wedstrijd hebben de dames afscheid genomen van Esther Breugelmans die heeft aangegeven niet langer in de selectie te willen handballen. Esther ook wij bedanken je voor je jarenlange inzet voor de dames selectie en wensen je succes bij je nieuwe team.
Dames 2 heeft het ook keurig gedaan en heeft zich weten te handhaven in de hoofdklasse. Dan komen we bij Dames 3, ook deze dames hebben het prima gedaan, en zijn kampioen geworden in de 1ste klasse, wij feliciteren de dames en hun coach Aad dan ook van harte en wensen ze veel succes in het nieuwe seizoen, waarin zij zullen uitkomen in de hoofdklasse. Dames 4 zijn als 3e geëindigd in de 1ste klasse, Dames 5 is 8e geworden en Dames 6 is  6e geworden.

En hier de resultaten van de jeugdteams:

A1 is keurig  2e geworden, A2 is op de 6e plaats geëindigd, de B1 heeft het moeilijk gehad in de jeugddivisie en is als 9e geëindigd, de B2 is 6e geworden en de B3 is 8ste geworden. De C1 is in de topklasse op een keurige 2e plaats geëindigd, de C2 is 6e geworden, de C3 is 1ste geworden, een prima resultaat van de dames en coaches. Dan komen we bij de D-categorie, de D1 is als 7e geëindigd, de D2 5e, de D3 7e, en de D4 is 3e geworden.

Van de E en F jeugd worden geen standen meer bij gehouden door het NHV, maar die hebben denk ik ook een leuk zaalseizoen gedraaid, waarin werd gewonnen, verloren en gelijk gespeeld.

Tot zover de resultaten van het zaalseizoen, we wensen alle spelers en speelsters die nu weer buiten gaan spelen veel succes in de voorjaars competitie.

Jeugd & Jeugdvisie

Vanaf  3 april zijn de trainingen weer naar buiten gegaan. Als het goed is bent u hiervan op de hoogte gesteld en heeft u tevens de jeugdvisie toegestuurd gekregen. Wanneer dit niet zo is dan vraag ik u contact op te nemen met een van de onderstaande contactpersonen:


A-jeugd Robin Vendeloo                               robin_vendeloo@hotmail.com

B-jeugd vacant                       voor nu           robin_vendeloo@hotmail.com en t.obbens@hotmail.nl

C-jeugd Thomas Obbens                              t.obbens@hotmail.nl

D-jeugd vacant                       voor nu           ivo.berendse@kpnplanet.nl

E-jeugd Karin Moelker & Thomas Obbens   karinmoelker@kpnmail.nl en t.obbens@hotmail.nl

F-jeugd Joyce van der Laan                         arjoyce1@caiway.nl

De trainingstijden en de jeugdvisie is ook terug te lezen op de website. Link naar trainingstijden


NOODKREET VAN UIT HET BESTUUR

Zoals u in bovenstaand schema kunt zien hebben we bij de jeugd in 2 leeftijdscategorieën nog een hoofdtrainer nodig.
Weet u iemand of wilt u dit eventueel zelf doen, neem dan contact op met jeugd@westlandia.nl
Verder zoeken we nog iemand die allerlei randzaken bij de E-jeugd coördineert lijkt u dit leuk of wilt u meer informatie ook dan kunt u contact opnemen met jeugd@westlandia.nl

 

Op 1 april hebben wij (bestuur) de teamopgave voor 2018-2019 al door moeten geven aan het NHV.
De vereniging groeit, en dat is goed nieuws. Alleen dit levert ook de nodige uitdagingen op.

Op dit moment zijn voor het zaalseizoen 2018-2019 de volgende teams opgegeven:

 • Senioren dames     – 7 teams
 • Senioren Heren      – 3 teams
 • Dames A                – 3 teams
 • Dames B                – 3 teams
 • Dames C                – 3 teams
 • Heren C                 – 1 team
 • Gemengde D         – 5 teams       (1 team oud Unitas)
 • Gemengde E         – 7 teams       (1 team oud Unitas)
 • Gemengde F         – 4 teams       (1 team oud Unitas)
 • Recreanten           – 1 team         (1 team oud Unitas) door de week

Dit betekent dat we in totaal 37 teams zijn opgegeven bij de bond en dat we voor deze 37 teams diverse vrijwilligers functies open hebben staan.

WILT U DAT DE VERENIGING KAN BLIJVEN BESTAAN, DAT IEDERE WEDSTRIJD GESPEELD KAN WORDEN? SCHROOM NIET EN MELD U AAN ALS VRIJWILLIGER.

Op diverse plaatsen binnen de vereniging kunnen we u goed gebruiken.
Het bestuur en de vaste kern vrijwilligers heeft op dit moment teveel taken per persoon. Hierdoor komt het tijdig regelen van bijv trainingstijden en het zoeken van trainers/vrijwilligers (te) laat op gang. We beseffen dat dit voor onduidelijkheid zorgt, alleen het is ook duidelijk dat we hulp nodig hebben om dit te kunnen veranderen. Meer handen, maken licht werk. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met vrijwilligers@westlandia.nl

Unitas

Zoals U in de teamopgave al heeft zien staan staat er bij een aantal categorieën ‘(1 team oud Unitas)’. Dit zal ik nader verklaren. Zoals jullie weten voeren we gesprekken met Unitas over een vergaande samenwerking, in het kort komt het er op neer dat de leden van Unitas, lid worden van WPK/Westlandia. Alleen ze spelen nog wel wedstrijden in Maassluis.

Na overleg met de bond is besloten om ook deze teams nu al op te geven als WPK/Westlandia teams, ook al hebben de leden nog geen officiële toestemming gegeven op de Algemene Leden Vergadering (ALV). Komende bestuursvergadering plannen we een extra ALV in, om jullie uitgebreid te informeren over deze samenwerking en ook om aan onze leden toestemming te vragen voor deze samenwerking. Mochten jullie, (ouders van) de leden, hier onverhoopt niet mee akkoord gaan, dan kan het NHV de teams makkelijk de naam Unitas weer geven ipv andersom. Daarom de teamopgave op deze manier. Ik wilde dit toch even uitgelegd hebben, zodat het niet lijkt of wij als bestuur iets doen zonder de leden te raadplegen.

Scheidsrechters

Op de laatste ALV kwam er een voorstel tot leveringsplicht van scheidsrechters, die later werd teruggetrokken. Ik kan jullie nu vertellen dat er op de komende ALV een nieuw voorstel komt. Komend seizoen moet WPK/Westlandia 10 bondscheidsrechters leveren, aan deze plicht voldoen wij op dit moment niet! Dit betekent dat net als in het afgelopen seizoen we weer een beroep moeten doen op leden die mogen fluiten voor de bond, de zo genaamde verenigingsbondscheidsrechter, je fluit dan een aantal keer per jaar een wedstrijd bij een andere vereniging. Het voorstel dat wordt ingebracht op de komende ALV, opgesteld in overleg met de scheidsrechters commissie, ziet er als volgt uit:

Alle teams in de wedstrijdsport vanaf de A-jeugd, dienen minimaal 1 verenigingsbondscheidsrechters aan te leveren, hij of zij zal dan een aantal wedstrijden buiten WPK/Westlandia fluiten. Onder wedstrijdsport wordt gerekend:

 • Jeugddivisie,
 • Topklasse,
 • senioren vanaf de 2e klasse tot en met de 2e

Of nog makkelijker alle teams waarbij de scheidsrechter wordt geleverd door de bond.
MAAR… ook alle teams in de breedte sport zullen vanaf de A-jeugd een of meerdere scheidsrechters moeten gaan leveren. Alleen deze scheidsrechters fluiten alleen wedstrijden bij WPK/Westlandia. Ook roepen we ouders en of andere belangstellende op om eens een wedstrijd te fluiten.

Wilt u een opleiding tot jeugdscheidsrechter volgen of misschien wel verenigingsscheidsrechter neem dan contact op met scheidsrechters@westlandia.nl

Met vriendelijke groet,
Johan Maarschalkerweerd
Voorzitter WPK/Westlandia