Nieuwsberichten

WPK/Westlandia

Dames B1 op toernooi naar Duitsland!

Het was eindelijk zover! Op vrijdagochtend 30 maart om 8.00 uur vertrokken wij met alle meiden en begeleiding van de B1 naar de Hanse cup, een internationaal toernooi in Hamburg.  Na ruim 7 uur rijden kwamen we aan in ons hostel. Nadat we onze spullen op de kamers hadden gezet, zijn we een rondje gaan lopen in Hamburg. In de avond hebben we ons vermaakt met een potje thirty seconds en om 00.00 hebben we uit volle borst gezongen voor de jarige Sanne.

Zaterdagochtend zaten we al om 7.00 uur fris en fruitig aan de ontbijttafel. Er stonden drie wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd speelden we tegen de Nederlandse meiden van EHC. We wonnen overtuigend met 12-2. De tweede wedstrijd beloofde een moeilijkere pot te worden. We speelden tegen HSG/Goldstein, een Duitse handbalploeg. Door een matige  afronding van ons en een slimme tactiek van de Duitsers hebben we de wedstrijd verloren met 11-18. We hadden nog één wedstrijd te gaan, we moesten deze winnen om de kruisfinales te kunnen halen. We speelden tegen een Deense ploeg. We hebben leuk handbal laten zien waarbij we als een echt team speelden! Na 25 minuten handballen is de wedstrijd afgesloten met een eindstand van 19-6 in ons voordeel, een mooie afsluiter van de eerste speeldag! We zijn tweede geworden in de poule en dit hield in dat we de kruisfinales mochten gaan spelen. Rond half 4 kwamen we uitgeteld aan in het hostel. We hadden tot het avondeten de tijd om even te chillen. Althans, dit dachten we totdat het brandalarm onze rust verstoorde. We moesten het hostel uit, maar dit kon natuurlijk niet zonder onze waardevolle spullen. Zo namen we onze iPads, wat eten, jassen, telefoons, opladers, een speaker van 12 kilo, en niet te vergeten; hittebestendige dr. Martens mee. Drie brandweerauto’s kwamen met gillende sirenes aan. Na een half uur mochten we alweer naar binnen. Wat de exacte oorzaak van het brandalarm was geweest is onbekend maar we hebben in ieder geval wel weer wat mee gemaakt. Om van de hevige schrik bij te komen hebben we lekkere pizza’s besteld. Zaterdagavond stond de veelbelovende playersparty op het programma. De werkelijkheid was alleen iets anders dan dat onze verwachtingen waren. Na een half uur stonden we alweer buiten. Thuisgekomen in het hostel hebben we nog een potje thirty seconds gespeeld, en ook deze avond konden we de poppers om 00.00 af laten schieten, dit keer voor de jarige Danique! Ondanks dat de playersparty behoorlijk tegenviel hebben we een geweldig leuke avond gehad! Na een aantal waarschuwingen van de beveiliging zijn we ons bed op gaan zoeken. Morgen stond er immers een belangrijke speeldag voor de deur!

Zondag hadden we 2 wedstrijden te spelen en aan de hand van de uitslagen werd er bepaald of we de finale zouden spelen. De eerste wedstrijd speelden we tegen HB ludwigsburg, een Duits team. We wonnen met een overtuigende eindstand van 14-2! De tweede wedstrijd was wederom tegen een Duits team, dit keer tegen HG Bremerhaven. Na het onnodig spannend maken wonnen we ook deze wedstrijd met 8-6. We hebben beide wedstrijden gewonnen, en dit hield in dat we in de finale stonden van de Hanse Cup! In de finale kwamen we de Duitse dames van HSG/Goldstein weer tegen, het team waar we een dag eerder met de poulewedstrijden van hadden verloren. We begonnen sterk en het ging gelijk op, maar daarna liepen de Duitse meiden uit. De eindstand van deze wedstrijd is 9-14 geworden. Ondanks dat we deze wedstrijd hebben verloren, hebben we goed gespeeld! We zijn tweede geworden op de Hanse Cup 2018, en daar mogen we trots op zijn!

Zondagavond zouden we uit eten gaan, maar omdat alle restaurants dicht waren in verband met de Pasen hebben we chique gegeten bij de Mc Donalds. Maandag rond een uur of 12 zaten we weer in de busjes op weg naar huis. Wat hebben wij genoten van dit gave weekend! Wij willen alle sponsors bedanken die dit mede mogelijk hebben gemaakt! Ook willen we alle supporterende ouders bedanken, wij vonden het heel leuk dat jullie mee waren! Niet te vergeten willen wij de begeleiding en topcoach Robin bedanken voor dit geweldig leuke weekend!

Liefs,
De meiden van de B1

 

Nieuwsbrief

Nieuws Archief

Koop en steun WPK/Westlandia