Nieuwsberichten

WPK/Westlandia

Einde seizoen dames en heren 1

Dames 1 had een moeizame start van het seizoen. Vol goede verwachtingen na een goede voorbereiding viel de start van de competitie erg tegen. Wedstrijd na wedstrijd werd er ondanks hard werken verloren. Na 6 verloren wedstrijden wisten de dames voor het eerst te winnen van United Breda. Er was weer wat hoop maar de volgende twee competitie wedstrijden werden weer verloren. Verburch uit stond op het programma. Een wedstrijd waar altijd iets meer bij komt kijken. De dames wilde winnen en dat deden ze ook. De wedstrijd was tot in de laatste minuut spannend na 60 minuten stond het score bord op 28-29 in het voordeel van Westlandia!
De week erna werd er verloren van de koploper. De competitie begon weer opnieuw. Nieuwe periode nieuwe kansen. De dames begonnen sterk en wisten de eerste wedstrijden te winnen van Ventura en Dongen. Uit wedstrijden werden helaas nog verloren maar thuis konden de dames laten zien wat ze konden. In de pijl werden namelijk in de tweede helft van de competitie alle wedstrijden gewonnen. Helaas uit was dit het omgekeerde.

De dames sloten de competitie af tegen de kampioen BFC. Lang wisten de dames in de wedstrijd voor te staan en werd er goed gehandbald. De punten bleven helaas in Limburg door een slordige slotfase. De wedstrijd was tekenend voor de groep, de groei van het seizoen was goed te zien. Na de wedstrijd werd er afscheid genomen van Esther Breugelmans die verder gaat met handballen in het derde. Verder blijft de groep compleet en kan er verder worden gebouwd met waar ze nu geëindigd zijn.

Heren 1 draait een goed seizoen. Na de degradatie van vorig seizoen is kampioen worden een streven. De heren beginnen de competitie met een overwinning maar weten hun eerste uit wedstrijd tegen Leidsche Rijn net niet te winnen. Ook de twee uitwedstrijd werd verloren en de tweede thuiswedstrijd eindigt in een gelijk spel. De volgende 7 wedstrijden werden gewonnen. In het nieuwe jaar staat Helius thuis op het programma. De heren weten niet te winnen en zo blijft er spanning in de competitie. De aansluitende 9 wedstrijden werden gewonnen.

Met 1 punt voorsprong op Helius gingen de mannen het laatste competitie weekend in. Helius speelde op zaterdag tegen SOS-kwieksport en Westlandia speelde op zondag tegen Celeritas. Bij een overwinning van Helius moesten de heren de zondag winnen om kampioen te worden. Echter konden de heren zich op zaterdagavond al kampioen noemen Omdat Helius een punt laat liggen bij SOS.
Zondag 8 april was het dan zover. Een bus vol spelers en een bus vol supporters vertrokken naar Celeritas. De wedstrijd werd gewonnen met 29-31 en de heren werden officieel kampioen!

Er werd een mooi feestje gevierd bij Celeritas en bij de kantine van de hoge bomen. Een spontane BBQ op de zondagavond. Een mooie afsluiting van het seizoen!

Alle supporters van de dames en heren worden bedankt voor hun aanwezigheid afgelopen seizoen. We hopen iedereen weer terug te zien om ook van seizoen 2018-2019 een mooi jaar te maken. De derde helften waren dit seizoen een groot succes en zullen ook volgend jaar weer worden georganiseerd.

Tot volgend jaar!

Nieuwsbrief

Nieuws Archief

Koop en steun WPK/Westlandia