Nieuwsberichten

WPK/Westlandia

Jupitercup  2018

30 maart 2018 was het eindelijk zo ver. Na maanden voor bespreken, na vele discussies over welke kleding er gedragen zou moeten worden en hoe we er naar toe zouden gaan was het eindelijk zo ver. Alle koppies en alle ogen, ja echt alle ogen stonden de goede kant op… De dames- en herenselectie konden vertrekken naar Friesland.

Dit jaar gingen de dames en de heren met zijn 36 naar het toernooi. Om 18:00 uur stonden alle spelers vol enthousiasme te wachten op de borrelbus. Onderweg barste het feest al los. Eerst voorzichtig met wat spelletjes maar na de Macdonalds werd er op de afsluitduik polonaise door de bus gelopen. Ondertussen werden de teams voor het toernooi bekend gemaakt, de dames en de heren hadden allebei genoeg spelers voor twee teams.

Aangekomen bij het hotel in Leeuwaarden werden de kamers verdeeld, paaseieren en stikkers werden verspreid, de make-up werd goed gedaan en de dansschoenen werden opgepoetst. Met zijn alle werd er verzameld in één hotelkamer om te proosten op een mooi weekend, heel goed idee zo met een kleine 40 man op één kamer. Vervolgens vertrok de groep de stad in. Tot in de vroege uurtjes vierde iedereen feest. Nadat alle jassen weer bij de rechtmatige eigenaar terecht gekomen waren kon de groep weer terug naar het hotel. Nog even langs de shoarmatent, mini disco in de taxi en daarna de heerlijke hotelbedjes in.

31 maart druppelt iedereen langzaam de ontbijtzaal in nadat iedereen op de 11 verdieping het bordje had gelezen dat het ontbijt op de begane grond was. De dansmoves van de vorige avond werden besproken en al snel was de hele ontbijtzaal groen en gezellig, over plantenbakken nog niet gesproken en ohja we kwamen naar Friesland om te handballen. Dus met zijn alle de bus in en op naar Franeker.

Dames 2 begon het toernooi gelijk met een pittige tegenstander Cometas (later ook finalist) de wedstrijd werd helaas verloren. De tweede wedstrijd werd gespeeld tegen het thuisteam. Deze werd dik gewonnen door de meiden. Ook de derde wedstrijd wisten ze te winnen. Helaas door het verlies van de eerste wedstrijd speelde dames 2 op zondag voor de 5e plaats. Dames 1 won de eerste dag alle wedstrijden en mochten op zondag gaan strijden voor de cup.

Heren 2  begon het toernooi met een spannende wedstrijd wat eindige in een gelijkspel. De tweede wedstrijd werd gewonnen en bij de laatste wedstrijd werd er misschien al iets te veel aan het avond eten gedacht want deze werd verloren. Heren 1 verloor de eerste wedstrijd maar pakte het hierna goed op. De twee en derde wedstrijd werden gewonnen. Bij de heren werd er op zondag niet gewerkt met kruisfinales maar met een doorlopende poule. De spanning blijf er nog even in voor het halen van de finale maar eerst was het weer tijd voor feest!

De heren gingen chic uit eten in het hotel op de 11e etage. De dames bestelde pizza en sushi in de lobby. Er was even tijd om te relaxen op de hotelkamer en om klaar te maken voor weer een avond dansen en drankjes doen. Gezamenlijk vertrok de groep weer richting Shooters in Leeuwaarde en werd en gefeest tot de lichten aan gingen. Geen idee hoe laat het was maar de groep ging nog wel fris terug.
Nog langzamer als de zaterdagochtend vulde de ontbijtzaal op paasochtend zich met groen. Na wat bakkies en broodjes ei, box op volume 100 was de groep weer ready om te gaan handballen. De koffers werden ingepakt er werd afscheid genomen van het hotel (tot volgend jaar?!). Tijd om weer lekker te handballen. Dames 2 speelde voor de vijfde plaatst. De eerste wedstrijd werd na een moeizaam begin gewonnen met 14-8. De wedstrijd voor de vijfde werd ruim gewonnen. Heren 2 begon hard op de zondagmiddag. met een goed doelsaldo zouden de heren de finale nog kunnen halen. Ze moesten dan echter wel winnen van de Franse club Marcq Handball. De Franse waren de hele wedstrijd meer ruzie aan het zoeken dan lekker aan het handballen. Vliegertjes werden niet gemaakt maar spelers van onze heren leerde vliegen. De wedstrijd werd hierdoor helaas en onterecht verloren. De volgende wedstrijd pakte heren 2 het weer goed op en wiste deze wedstrijd te winnen. De laatste wedstrijd tegen een Duitse club werd spannend. Heren jullie staan gelijk!! Oh nee toch niet, de wedstrijd werd verloren met 1 punt verschil. Heren 2 eindige op een mooie 3e plaats in de poule. Heren 1 speelde de eerste wedstrijd ook tegen Franse. Blijkbaar ligt dat Franse handbal niet erg in het Westlandia straatje, de wedstrijd werd verloren. Toch wilde de mannen het toernooi nog leuk afsluiten en wonnen hun laatste wedstrijd. Heren 1 werd 4e in hun poule.
De heren hadden met zijn alle nog energie over dus werd er een oefen potje georganiseerd. De regels werden tijdens de wedstrijd aangepast en er kon makkelijk worden gehandbald met meer dan 20 man in het veld. Wissels te weinig bij VZV geen probleem er waren zelfs wat heren die hun groen verruilde voor geel.

Tot slot begon dames 1 de dag met de kruisfinale. Tegen dezelfde Franse club als bij heren 1. De dames begonnen erg fanatiek aan de wedstrijd en waren al snel te sterk. Er werd gewonnen met 6-14. Tijd om klaar te maken voor de finale! Lichten uit spot aan! De Dames werden voorgesteld de hal zat vol. De finale werd een echte wedstrijd, lang bleef het spannend. In de laatste 5 minuten werd duidelijk dat onze dames de sterkte waren. De finale werd gewonnen met 7-12 in het voordeel van Westlandia!

Met de beker op zak en een fles Frankersbier vertrokken alle teams weer richting Naaldwijk. In de bus werd het feest nog voor één keer doorgezet. Met veel nieuwe herinneringen, minder stemmen, vermoeide koppies kwam de groep aan bij de Pijl. Een fantastisch weekend kwam ten einde.

Volgend jaar zal er zeker weer een groep vertrekken richting Friesland om te handballen, feesten, elkaar aan te moedigen, te dansen en te genieten!!

Nieuwsbrief

Nieuws Archief

Koop en steun WPK/Westlandia